Agenda

Elisava a la Barcelona Design Week 2020

Data: -
Lloc: Online / presencial (consulta el web de la BDW)


La Barcelona Design Week ja és aquí. Torna la cita ineludible de Barcelona amb el disseny, la creativitat i la innovació amb l’objectiu d’apropar el disseny a la ciutadania i mobilitzar el sector. 

Així, durant més d’una setmana (del 17 al 26 de novembre), els principals agents i amants del disseny podran participar en un extens programa amb més de 100 activitats presencials i virtuals (exposicions, tallers, conferències), i entre elles, com cada any, n’hi ha diverses organitzades o amb participació d’Elisava. Són les següents:
 

Crafts Now
Dimecres 18 de novembre

Nova edició de Crafts Now, jornada online sobre artesania i innovació que compta, enguany, amb la participació de l'alumna Laura Badia, que ens parlarà del seu TFG 'Revivir: Tejiendo terreno'. Presenta l’esdeveniment Oscar Tomico, Cap d'Estudis del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial.

 

Debat Pot ser l’ús del plàstic una forma d’activisme?
Dimecres 18 de novembre (18.30h)

Debat al voltant de la naturelesa, els usos i el potencial d’un material sovint criticat però amb enormes possibilitats. Amb la participació de l’Elisava Alumni José F. López Aguilar, professor del Màster en Disseny de Producte, investigador d’Elisava Research i soci fundador d’Oiko Design Office.

 

Aparadors – Disseny en Diagonal
Del 17 al 26 de novembre

Estudiants d’Elisava participen en aquesta iniciativa encarada a donar suport al comerç de proximitat. Durant tota la BDW2020, l’Avinguda Diagonal es converteix en un hotspot de creativitat amb l’objectiu de donar visibilitat al talent creatiu local, vincular el disseny al sector del comerç i apropar el disseny a la societat. Els i les alumnes d'Elisava han dissenyat l'aparador de la botiga de mobles de disseny BoConcept, a Av. Diagonal, 558.

 

Barcelona Cuida: Dissenyant Serveis de Benestar Social a Les Superilles
Dijous 19 de novembre (17h)

Alumnes de 3r curs del Grau en Disseny (Menció en Disseny de Producte) presenten el projecte de disseny de serveis Barcelona Cuida: Dissenyant Serveis de Benestar Social a Les Superilles, en el qual han treballat al voltant de quatre reptes d’innovació en serveis per Barcelona relacionats amb els cuidadors informals, els cuidadores formals de la xarxa SAD, els nens i nenes de zero a dos anys i l’ús de l’espai públic. Els alumnes han treballat virtualment amb alumnes de Parsons The New School i la presentació s’enmarca dins les activitats d’edivi, xarxa de centres d’educació superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat, que es pregunta com s’han adaptat els projectes d’innovació social a les escoles de disseny en situació de pandèmia.

 

Conferència L’artesania com a forma d’activisme, amb Martin Azúa
Dilluns 23 de novembre (18.30h)

El dissenyador i professor d’Elisava Martin Azúa participa en aquesta taula rodona sobre el canvi de paradigma arran de la pandèmia; sobre l’artesania com a defensa activa d’una forma alternativa de fer; una forma d’entendre, reflexionar i actuar sobre el nostre entorn. Una forma d’activisme.

 

MaDe / Material Designers Talks
Dimecres 25 de novembre (18h)

Debat amb els guanyadors i guanyadores del premi creat per la iniciativa Material Designers, cofinanciada pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea per impulsar l’economía circular de la mà de joves dissenyadors/es de materiales. Organitza: Elisava, Polimi i Ma-tt-er.

 

The Table Knife Project
Fins al 28 de novembre

The Table Knife Project ha unit a Florentine Kitchen Knives amb 28 estudis de disseny locals per crear 56 ganivets de taula únics. Comissariat per la dissenyadora barcelonina i Elisava Alumni Berta Julià Sala i l'equip de FKK, el projecte, que compta amb la participació de nombrosos professors i alumni de l'Escola (Curro Claret, Ángel Valiente, Goula/Figuera, Jordi Canuda, Elsa Casanova) busca recaptar fons per la Fundació El Llindar a través de la venda dels ganivets, que pots adquirir a la pàgina web www.thetableknifeproject.com. Els ganivets es poden veure físicament exposats a l'espai Cubiñá de Barcelona durant la Barcelona Design Week.

 

Entrega medallas ADI + Premis Laus
Dimarts 24 (ADI) i dijous 26 de novembre (Laus)

Per últim, Elisava compta amb nombrosos projectes i iniciatives nominades en aquests premis. És el cas del Treball Fi de Grau Entre redes, d’Amàlia Puga, que opta a una Medalla ADI; o del cicle de conferències Elisava Masters’ Talks, nominat als Premis ADI Cultura. D’altra banda, fins a 25 projectes sorgits o vinculats a Elisava han estat seleccionats als Premis ADG Laus 2020. Entre ells, 14 projectes d'estudiants de Màster, 8 d'alumnes de Grau i 3 projectes d’Elisava com a Escola.


La 15a edició de la BDW està dirigida per Barcelona centre de Disseny, organitzada pel propi BCD i FAD Foment de les Arts i el Disseny, en col·laboració amb el Museu del Disseny, i impulsada per l’Ajuntament de Barcelona amb el suport de la Generalitat de Catalunya.