Agenda

'El silenci de la cambra fosca' - Conversa amb el fotògraf Richard Learoyd

Data:
Hora: 19 h
Lloc: Elisava (La Rambla, 30-32), Sala Aleix Carrió (1ª planta)
© Richard Learoyd. Gentilesa de l’artista i de la Fraenkel Gallery, San Francisco - 'Melanie' (2015) i 'Rachel' (2009).


Amb motiu de l'exposició que la Fundación MAPFRE dedica a Richard Learoyd i sota l’organització del nostre Màster en Fotografia i Disseny, Marta Dahí, comissària d’exposicions i docent conversarà amb Learoyd sobre la seva concepció de la fotografia a Elisava, sobre els seus mètodes i altres qüestions rellevants al voltant de la seva singular proposta artística.

Richard Learoyd (Nelson, Regne Unit, 1966) és un dels fotògrafs contemporanis més reconeguts en l'actualitat. La seva obra, que dialoga tant amb la pintura com els orígens de la fotografia, té les seves arrels en el passat tant pels temes com per la tècnica que utilitza. Els temes responen als gèneres clàssics de la pintura tradicional: retrat, paisatge i natura morta. I la tècnica són impressions positives directes realitzades en la càmera, un procés artesanal millorat pel mateix artista amb una càmera fosca construïda per ell mateix.

L'exposició organitzada per Fundació MAPFRE pot ser visitada del 5 al 8 de juny recorre els deu últims anys de la seva producció, i compta amb 51 obres provinents d'importants col·leccions públiques i privades i del propi estudi del fotògraf. A més, a la mostra també s'inclou un paisatge realitzat a Espanya per encàrrec de Fundació MAPFRE i que s'ha incorporat a la Col·lecció de fotografia de la nostra institució, que ja compta amb dues obres de l'autor.

Registra't a l'activitat

Aquest web està protegit per reCAPTCHA i Google Política de privacitat i Condicions del servei.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies