Agenda

Dies Internacionals dels Deans i Experts: l'Impacte a Través del Disseny

Data: -
Lloc: ELISAVA (La Rambla 30-32)

ELISAVA presenta els Dies Internacionals dels Deans i Experts en Disseny, que tindrà lloc els dies 4, 5, i 6 d'abril de 2018 a Barcelona, amb l'extraordinària participació de 25 Deans i experts en disseny de les escoles més importants i prestigioses del món. L'objectiu del programa és:

  • Analitzar conjuntament l'impacte del disseny a la nostra societat. Fruït de dos dies d'anàlisi i workshops, es crearà un manifest/road map conjunt que descriurà com el disseny és un agent clau per aconseguir els objectius SDG (Sustainable Development Goals) de l'ONU.
  • ELISAVA enviarà aquest manifest a l'ONU i a la Comissió Europea amb l'objectiu de promoure la inclusió de les institucions de disseny a l'agenda política que treballa per aconseguir el desenvolupament dels SDG de l'ONU. Actualment, el disseny no té rellevància a l'agenda d'investigació europea, i amb aquest manifest es vol revertir aquesta situació.

Alguns dels temes que es tractaran són: com el disseny pot contribuir a revertir el canvi climàtic, combatre l'escassetat de recursos, el tractament de la relació amb els robots, noves tecnologies, etc.

Aquesta activitat està organitzada per la professora Arianna Mazzeo, directora del departament de Relacions Internacionals d'ELISAVA, juntament amb Eija Salmi, secretaria general de Cumulus. L'objectiu és promoure l'educació artística a través de la introducció dels objectius de desenvolupament sostenible de la ONU al disseny curricular i a la investigació de l'educació del disseny. Durant aquests dies, companyies com Ikea, Seat o Adidas i institucions privades i públiques com La Caixa o l'Ajuntament de Barcelona desafiaran el focus temàtic: com impactar a través del disseny.

També estaran presents les següents institucions de disseny: la Parsons School of Design de Nova York, el Royal College of Art de Londres, el Politecnico de Milano, el Pratt Institute de Brooklyn, la Universitat de Tonjii de Xangai, la RSID de Rhode Island, la UCL-Central San Martin de Londres, la Universitat Tècnica d' Eindhoven, el George Brown College of Design de Toronto, la Design School Konstafack d'Estocolm, la Universitat OCAD de Toronto, la Universitat Sapienza de Roma, l' Umeå Institut of Design de Suècia, la Universitat Hallam de Sheffield, el DEA d'Eindhoven, la Universitat de Lapland de Reykjavík, l'Escola Politècnica de València, la Design School de Kolding, la Open Design School de Capetown, la HASSELT Design School, l'OzU Institute of Design d'Istanbul, el NID de l'Índia, l'European Research Center de Madeira i la Carnagie Mellon Design School. L'esdeveniment ha estat coproduït amb Cumulus, l'associació internacional que ofereix investigació i educació artística i de disseny.

Aquesta activitat forma part de Design Does.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies