Agenda

Descobreix Clint i molts altres materials en la segona exposició de Materials Narratives

Data: -
Lloc: Biblioteca Enric Bricall d'Elisava


Clint, un dels materials que forma part de la mostra, és fruit de la col·laboració entre Girbau i Elisava, creat a través dels residus tèxtils que es queden en els filtres de les màquines assecadores i que té múltiples aplicacions. 

Ja ha estat inaugurada la segona mostra de Materials Narratives a la Biblioteca Enric Bricall d'Elisava, en la qual s'ha implementat un concepte d'interacció entre materials, publicacions relacionades i usuaris, on es poden tocar i interpretar les mostres físiques de materials. 

En aquesta segona mostra es completen les quatre tribus de materials classificats com: Circular, Smart & advanced, Cultural i Basic, i, a més, es permet a l'estudiant agafar, tocar i sentir les mostres per a realitzar moodboards en les taules de la biblioteca.

També podrem trobar Clint, el material creat fruit de la col·laboració entre Girbau i Elisava que té reservat un lloc especial en la mostra. Aquest nou material reciclable ha estat creat a partir de residus de les màquines assecadores i podria reduir l'ús de materials plàstics per a produir carcasses de pendrives, per a papereria o embalatge. Aquest i altres materials també es poden veure aquests dies a l'exposició de Centro Centro ‘Matèria Grisa’ a Madrid.
 

Més sobre Materials Narratives


Materials Narratives és una plataforma dirigida a investigadors, docents, empreses i estudiants, que es basa en l'experimentació, el disseny i l'enginyeria per a innovar a través de materials. Des de la plataforma s'investiga de manera aplicada com els materials del nostre entorn poden entendre's de manera transversal des d'una perspectiva social, cultural, sostenible i tecnològica. 

Materials Narratives cerca provocar la interacció entre materials, publicacions i usuaris, on es poden tocar i interpretar les mostres físiques i consultar llibres de materials. Aquest espai dóna servei a estudiants i professors, per tal que puguin projectar amb creativitat a través dels materials i ajudar-nos a entendre el passat, transformar el present i donar forma al futur. Les exposicions temporals, relacionades amb els reptes actuals, complementen aquesta visió protagonitzada pels materials, mostrant des de l’experimentació dels estudiants a nous productes.

La plataforma Materials Narratives també ofereix serveis dirigits a empreses i organitzacions, acompanyant-les en la formació i en la innovació a través dels materials, detectant i desenvolupant noves oportunitats mitjançant diferents formats de col·laboració com són: projectes de recerca, càpsules formatives, desenvolupament de materials propis o la selecció de materials comercials pels diferents sectors.

Pots descobrir més detalls de l'exposició en aquest vídeo

L'horari de visites és de dilluns a dijous, de 9.00 a 20.00 h i divendres de 9.00 a 19.00h.

Si vols saber més sobre Materials Narratives, escriu-nos un correu a: research@elisava.net.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies