Agenda

‘Crisàlides & Gresols’ reflexiona sobre els bars de Barcelona com a territori d'inscripció cultural

Data: -
Lloc: Palais de la Porte Dorée (París, França)


Elisava proposa, amb el títol ‘Crisàlides & Gresols: Els bars de Barcelona com a territoris d’inscripció cultural’, traslladar la reflexió general del projecte ‘Inscriptions en Relation’ a una tipologia d’espai amb un gran arrelament a Barcelona i que constitueix uns territoris d’inscripció cultural: els bars. A Barcelona en particular, i en l’àmbit mediterrani en general, el bar és una institució fonamental per entendre les dinàmiques d’inscripció sociocultural de les ciutats.

Els bars són espais de lliure accés i, al mateix temps, espais fortament inscrits en la societat des de la construcció d’una identitat determinada, ja sigui lingüística, territorial, esportiva, política, de classe o d’orientació sexual. En aquest sentit, els bars són un laboratori de construcció d’identitats urbanes complexes, ja que es converteixen en espais de relació on entren en contacte dues lògiques molt diferents: la protecció (la crisàlide) i l’obertura (el gresol).

L’objectiu del projecte és investigar com els espais, els elements i els actors que componen els bars exerceixen una doble funció d’inscripció cultural. D’una banda, com a ecosistema de protecció i, de l’altra, com a entorn de confluència: bars com a crisàlides i bars com a gresols.

L'esdeveniment inclourà conferències, instal·lacions, representacions, tallers i un apartat de fira literària.
Entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

Crèdits

Escola sòcia: Elisava
Responsables del projecte: Roger Paez, Jordi Cano, Marc Aliart
Participants: Lucas Drobnitzky, Ximena Gamarra, Julián Laverde, Patricia Palacios, Raquel Pallejà, Francisco Palma, Luciana Pimentel, Adrián Prado

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies