Agenda

Conferència online - Vladan Joler + Bani Brusadin

Data:
Hora: 6.30 p.m.
Lloc: Zoom (inscripció prèvia)

Aquesta conferència oberta online consistirà en un diàleg entre Vladan Joler i Bani Brusadin. Junts exploraran el fascinant personatge de Joler en la intersecció de la investigació, la visualització de dades, la cartografia i l'art.

Entre altres temes, debatran junts sobre com visualitzar diferents aspectes tècnics i socials de la transparència algorítmica, l'explotació laboral digital, les infraestructures invisibles i molts altres fenòmens contemporanis en la intersecció entre tecnologia i societat.

La xerrada té lloc en el marc de l'exposició Vladan Joler. Explorer of Contemporary Phenomena, que se celebra a Elisava (Àgora i Atri) fins al 22 de desembre de 2020. L'exposició mostra la peça premiada pel Design Museum de Londres (Design of the Year Award in 2019 i Design of the Decades) Anatomy of an AI System, que s'exhibeix per primera vegada a Barcelona. També inclou dos nous treballs de 2020: New Extractivism i The Architecture of a Face Recognition System.

Vladan Joler

Vladan Joler és un acadèmic, investigador i artista que combina en el seu treball investigacions de dades, contra-cartografia, periodisme d'investigació, escriptura, visualització de dades, disseny crític i moltes altres disciplines.

El treball de Vladan Joler està inclòs en les col·leccions permanents del Museu d'Art Modern (MoMA) a la ciutat de Nova York, el Museu Victoria and Albert i el Design Museum de Londres i s'inclou en l'exposició permanent de l'Ars Electronica Center.

El seu treball s'exhibeix a més d'un centenar d'exposicions internacionals, incloses institucions i esdeveniments com XXII Triennale di Milano, ZKM Karlsruhe, HKW Berlin, Viena Biennale, Victoria and Albert Museum, Transmediale, Ars Electronica, Biennale WRO, Design Society Shenzhen, Hyundai . Motorstudio Beijing, MONA, Glassroom, La Gaite Lyrique i institucions com el Consell d'Europa a Estrasburg i el Parlament Europeu a Brussel·les.

Bani Brusadin

Bani Brusadin és investigador i comissari independent, codirector del festival The Influencers del CCCB i del festival Tentacular de Matadero Madrid. Des de finals de la dècada de 1990, s'ha dedicat a observar i fomentar pràctiques creatives que travessen l'art contemporani, les tecnologies crítiques, les cultures dels usuaris i les utopies i distopies d'una societat en xarxa.

Amb els artistes Eva i Franco Mattes, va fundar el festival The Influencers, sobre art no convencional, comunicació de guerrilla i entreteniment radical (2004 - al 2019). Les quinze edicions del festival abasten diferents moments de la història de les cultures digitals i post-digitals gràcies a la participació de molts dels artistes emergents, dissenyadors radicals, tecnòlegs rebels i investigadors més innovadors del panorama independent internacional.

Actualment treballa a Freeport, un programa d'estudi independent sobre estratègies creatives crítiques per a un món d'humans, no humans i màquines. Després de dos programes pilot al CCCB (2018) i a Matadero Madrid (2019), a finals de 2020 en tindrà lloc un de nou, coproduït per Matadero Madrid.

Aquesta xerrada oberta online està organitzada pel Master's Degree in Data and Design.