Agenda

Conferència de Joost Grootens

Data:
Hora: 19:30h
Lloc: ELISAVA (La Rambla, 30-32). Sala Aleix Carrió (1ª planta)

El Máster en Disseny Editorial invita al dissenyador gràfic holandès Joost Grootens a ELISAVA, on oferirà la conferència "Més matèria, menys art - Dissenyant llibres per l'era digital" el proper dijous 19 d'abril.

En aquesta època d'abundància d'informació - per exemple, a Internet - necessitem formats que puguin presentar de forma clara enormes quantitats d'informació i, posteriorment, fer-la manejable. L' atles és un bon exemple d'aquest format. El treball de Studio Joost Grootens explora el format dels atles, el seu significat a l'era digital i la seva aplicació per revelar mapes i temes no cartogràfics.

Joost Grootens és un dissenyador gràfic amb experiència en arquitectura. El seu estudi, SJG, dissenya llibres, mapes, tipografies, instal·lacions espacials i entorns d'informació digital per a editors com Lars Müller Publishers, nai010, Park Books o Phaidon, així com per a institucions educatives i d'investigació com ETH Zürich, Future Cities Laboratory Singapore i KADK Copenhagen. També treballa amb museus com el Boijmans Van Beuningen Museum de Rotterdam, el Stedelijk Museum d'Amsterdam, i el Van Abbemuseum d'Eindhoven.

Grootens lidera el Master Information Design a la Design Academy d'Eindhoven. És un doctorand a la Universitat de Leiden, on investiga sobre la informació dels àmbits i pràctiques del disseny gràfic i el disseny de mapes resultants dels canvis tecnològics a les eines per registrar, crear, editar, produir i distribuir informació visual.

La conferència de Grootens tindrà lloc a les 19:30h i serà precedida per una breu presentació, a les 19h, del Master in Data Design (MADD) a càrrec dels seus codirectors: Pau García de Domestic Data Streamers, i Paadín.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies