Agenda

Conferència de Guy Julier

Data:
Hora: 16.30 h
Lloc: Online (Zoom)


Sota el títol Noves (i no tan noves) Geografies i Economies del Disseny, l'investigador, docent, teòric del disseny i escriptor Guy Julier realitzarà un repàs de la Barcelona dels vuitanta com a model de la cultura del disseny i la seva evolució fins als nostres dies, plantejant de pas alguns dels més recents canvis durant el procés.

Guy Julier és Professor de Lideratge en Disseny i Cap de Recerca en el Departament de Disseny de la Universitat Aalto de Finlàndia. Fins al març de 2018 va ser el principal investigador de la Universitat de Brighton/Victoria & Albert Museum en disseny contemporani i professor de cultura del disseny. També és membre del consell editorial del Journal of Visual Culture and Design and Culture.

Mentre exercia com a professor de disseny a la Universitat Metropolitana de Leeds (2001-10), Julier va fundar i dirigir DesignLeeds, una unitat interdisciplinària d'investigació i consultoria especialitzada en disseny social. També ha estat co-director de l'empresa LeedsLoveItShareIt, creada per desenvolupar nous enfocaments per a la regeneració urbana. Després d'estudiar Història del Disseny al Royal College of Art a mitjans dels anys 80, Guy Julier es va especialitzar en el disseny espanyol contemporani, treballant més tard com a consultor del Museu del Disseny de Londres i altres institucions culturals.

Des de mitjans de la dècada dels 2000 continua investigant la sociologia i l'economia política del disseny contemporani, centrant la seva atenció en l'activisme del disseny i el disseny social. En associació amb la Fundació Història del Disseny, va convocar la Conferència d'Història del Disseny 2011 a Barcelona 'Activisme de disseny i canvi social', a la qual van assistir 200 delegats de 34 països. En el marc del Victoria&Albert Museum crea esdeveniments que obren el museu a qüestions sobre el paper crític del disseny en la societat contemporània. El seu últim llibre és Economies of Design, publicat el 2017.

Conferència en castellà. Organitzada pel Postgrau en Concepte de Producte d'Elisava.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies