Agenda

Conferència BIOLAB

Data:
Hora: 18.00h
Lloc: Online


Dilluns 15 de març a les 18h, Elisava Research i Hangar acullen la BIOLAB CONFERENCE, una ponència organitzada en el marc de la BioLabWeek de Elisava i el Master in Design through New Materials, i organitzat en col·laboració amb Biofriction, un projecte finançat per Creative Europe project i liderat per Hangar.

Maria Boto (The Color Biolab, UGhent); Juan Crespo (Elisava Research BioLab) i Laura Benítez (Biofriction Hangar) abordaran temes com: “Ecologia del color. Un viatge de recerca des de la naturalesa a la materialitat”, "Enginyeria i disseny en creixement (i per tant, bio)” i "Bio-disruptions. A escala, cura i interdependència". Hi haurà un debat final a càrrec de Laura Clèries de Elisava Research.

L'esdeveniment es transmetrà en format streaming des de les instal·lacions d'Hangar.
 

Programa
 

18.00h - 18.25h. Maria Boto, investigadora de KASK-School of Arts, University College Ghent. Ecologia del color. Un viatge de recerca de la naturalesa a la materialitat.

En els éssers vius, els colors provenen de pigments i estructures. La recerca "Ecologia del color" té com a objectiu convertir-se en un pont entre la naturalesa i el disseny disseccionant les bases de la generació del color i traduint-les en un material aplicable i sostenible.

18.25h - 18.50h. Juan Crespo, PhD, Dr. Juan Crespo. Líder de Recerca d'Enginyeria, Disseny i Sistemes Vius en ELISAVA Research BIOLAB. Enginyeria i disseny en creixement (i, per tant, bio).

Podem fer créixer una màquina? Perquè la resposta segurament depèn del que considerem una màquina. Podem conrear materials? Els materials es conreen naturalment en la naturalesa, sense mecanitzar. Per tant, un enfocament innovador és la implementació d'aquestes tècniques de cultiu natural en les nostres manufactures. Molts dissenyadors ara estan conreant els seus propis materials, transformant els seus espais de treball en laboratoris biològics. Aquesta transformació, convertir “extreure de la naturalesa” per “créixer amb la naturalesa”, és el desafiament al qual s'enfrontarà l'enginyeria i el disseny en aquesta dècada.

18.50h - 19.15h. Laura Benítez, PhD, Soci líder de Biofriction. Bio-disruptions. A escala, cura i interdependència.

L'experimentació amb biomaterials no només ens permet desenvolupar noves línies de recerca o implementacions en el camp del disseny, sinó que també ens col·loca enfront d'escales no humanes. Bioagents que es converteixen en disruptors de l'hegemonia, desafiant-nos a altres relacions basades en la cura i la interdependència. 

19.15h - 19.40h. Panell de discussió. Moderadora: Laura Clèries, PhD. Responsable de Recerca Elisava.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies