Agenda

Color is the new bold! Conferència de Novo Typo

Data:
Hora: 19.30h
Lloc: Sala Aleix Carrió
Novo Typo - Elisava
Novo Typo - Elisava
Novo Typo - Elisava
Novo Typo - Elisava

La conferència Color is the new bold! serà un viatge a través de la història de la tipografia multicolor. Amb un interès renovat pel disseny tipogràfic multicolor, Novo Typo ens mostrarà que ens enfrontem a una nova era de la tipografia cromàtica. Al segle XV, els coetanis de Gutenberg ja dissenyaven i imprimien un tipus de lletra cromàtic. A través dels dissenys de William H. Page i Cassandre, ens mostrarà un calendari tipogràfic multicolor. Ens exposarà el passat, present i futur de la tipografia multicolor. Ens respondrà preguntes com ara: Perquè s’utilitza tan sovint el color vermell en l’organització del text? Quina és la diferència entre rubricacions i il·luminacions? Quina és la diferència entre el contrast de color i contrast de tipus? Esdevindrà el color la nova negreta? Quina és la diferència entre decoració i deconstrucció? Què feien Johannes Fust i Peter Schöffer a Magúncia el segle XV? Perquè els dissenyadors de tipus pensen en blanc i negre? El dresscode tipogràfic és ple de color!

Mark Van Wageningen és el fundador de Novo Typo, estudi de disseny tipogràfic i foneria tipogràfica a Amsterdam. L’any 2015 va iniciar el projecte Typewood sobre el disseny, la deconstrucció i la transformació de tipus digitals multicolors en tipus de fusta per a impressió. Ziza, el seu equivalent en tipus de plom, va seguir l’any 2016. Els dos projectes mostren el futur del disseny tipogràfic multicolor a través de la revitalització i deconstrucció de les tradicions tipogràfiques.

Ha escrit diversos llibres sobre disseny de tipus cromàtics, com ara el Novo Typo Color Book (2017) i Color and Type (Princeton Architectural Press, 2019). Autoproclamat ambaixador de la tipografia multicolor, Van Wageningen imparteix conferències sobre disseny tipogràfic policromàtic en diversos festivals internacionals de disseny.

Registra't a l'activitat

Aquest web està protegit per reCAPTCHA i Google Política de privacitat i Condicions del servei.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies