Agenda

Ànima. Instal·lació a Llum BCN 2020

Data: -
Hora: Divendres i dissabte, de 19 a 24h / Diumenge, de 19 a 23h
Lloc: Carrer de la Ciutat de Granada, 130
Llum BCN Disseny Il·luminació Espais Temporals
Llum BCN Disseny Il·luminació Espais Temporals
Llum BCN Disseny Il·luminació Espais Temporals
Llum BCN Disseny Il·luminació Espais Temporals
Llum BCN Disseny Il·luminació Espais Temporals


Elisava presenta 'Ànima', una instal·lació immersiva de més de 3.000 fils de fibra òptica per reflexionar sobre l’univers de les dades al festival Llum BCN 2020. Aquest espai immersiu, creat per alumnes del Grau en Disseny i del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals i 4 tutors de l’escola, fa visible un dels materials fonamentals de la societat del coneixement: la fibra òptica. La instal·lació tindrà una segona vida després del festival gràcies a la Fundació Tot Raval a qui es donarà part del material utilitzat.

En un món en constant competència, com més informació es recopila sobre les persones més poder s’obté sobre elles. Tan ràpid com la llum, les nostres dades circulen pel món, deixen de ser de la nostra propietat i passen a formar part d’un sistema de dades arxivades. Les llums amb les quals podem interactuar a Ànima esdevenen símbols d’informació col·lectiva que ens recorden que pertanyem a un sistema en el qual, com les llums de milers de fibres òptiques, totes som iguals i indistintes, vinculades a una ànima digital. 

Experiència immersiva i més de 3.000 fils de fibra òptica

La instal·lació, de grans dimensions, està formada per una estructura de fusta de 20 metres de llargada i 4 metres d’alçada. Del sostre penjaran més de 3.000 fils de fibra òptica que seran il·luminats amb fonts lumíniques des de la part superior. Aquest espai evocatiu permetrà al públic passar a través d’aquest passatge de fils de fibra òptica, interactuar amb ells i viure aquesta experiència immersiva que els farà sentir-se part del recorregut que fan les dades. 

Llum BCN és el festival d’arts lumíniques celebrat any rere any al Poblenou, concretament al 22@. El festival reuneix les creacions d'artistes reconeguts d’arreu del món, entitats i escoles de disseny de la ciutat. La Fundació Tot Raval és una organització sense ànim de lucre que ajuda a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social al barri del Raval de Barcelona.

Crèdits

Alumnes: Alexa Nader, Assil Naji, Berta Abad, Beth Pujol, Brentsen Solomon, Cristina Martí, Dalia Al-Akki, Eirini Sampani, Elena Caubet, Jad Karam, Jana Antoun, Joelle Nader, Juan Arizti, Judith Solé, Kuan Yi Wu, Liam Kelly, Inés Fernández, Marta Borreguero, Miquel Perez, Mokshuda Narula, Montserrat Sevilla, Rubén García, Rubén Montero, Selen Kurt, Stephanie Ibrahim, Tanvi Gupta, Tiago Rosado, Tracy Jabbour, Yunling Jin

Tutors: Toni Montes, Roger Paez, Maria de la Cámara i Gabriel Paré