Agenda

'Ammartaggio', TFG de l'alumni Maria Carrion, a l'exposició del CosmoCaixa 'PRINT3D'

Data: -
Hora: De dilluns a diumenge, de 10h a 20h (consulta els horaris de les activitats)
Lloc: CosmoCaixa (Carrer d'Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona)


La revolució de la impressió 3D és aquí per quedar-se. En aquest context, l'exposició de CosmoCaixa PRINT3D no només ens descobreix què és i com s'imprimeix en tres dimensions, sinó que mira més enllà per formular-nos algunes preguntes. Fins a quin punt aquesta tecnologia està transformant el nostre dia a dia i què suposarà això per al sistema productiu actual? Fins on ens portarà la impressió 3D?

PRINT3D intenta respondre a aquestes preguntes i ens convida a viatjar cap al futur. Pel camí, traça un recorregut per múltiples aplicacions pràctiques en camps diversos en els quals ja s'està utilitzant aquesta tecnologia, ja sigui la medicina, l'art, la construcció o l'esport.

Sabata modular, personalitzada i sostenible

En aquest sentit, l'exposició reuneix més de 30 peces impreses en 3D, acompanyades d'elements audiovisuals i interactius. Entre elles, Ammartaggio, projecte sorgit del Treball Fi de Grau de l'alumni del Programa d'Estudis Simultanis Maria Carrion. Una sabata modular i personalitzada que, mitjançant la fabricació additiva, permet adaptar el calçat a la geometria de la planta del peu de cada usuari o usuària. Així mateix, i a partir de la modularitat, Ammartaggio respecta el cicle de vida de cada peça, permetent renovar cada part del calçat per separat, en comptes d'haver de canviar el parell de sabates sencer.

En l'última versió d'Ammartaggio, la seva autora ha redissenyat el producte de la mà de la companyia tecnològica Noumena per adaptar la seva estètica a un outfit que l'empresa està desenvolupant amb una tecnologia textil que neutralitza els gasos GHG, alhora que combina el disseny digital i 3D amb un toc d'artesania.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies