Agenda

Alumnes d’ELISAVA reinventen La Model en el marc del festival Ús Barcelona

Data: -
Lloc: La Modelo (C/Entença, 155, 08029, Barcelona)


Els estudiants de Grau i de Study Abroad d’ELISAVA han partcipat en el festival Ús Barcelona amb tres instal·lacions interactives a La Model, l’antic centre penitenciari de Barcelona. L’objectiu: fer reflexionar el públic sobre l’experiència i la història d’aquest emblemàtic espai.

Les tres instal·lacions s'han situat en tres cel·les diferents i han buscat la interacció amb els visitants:

Room for One

[[{"fid":"15829","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Ús Barcelona. ELISAVA","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Ús Barcelona. ELISAVA","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"alt":"Ús Barcelona. ELISAVA","height":611,"width":915,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Inicialment La Model va ser pensada per a una població de 820 presos. Durant el Franquisme va arribar a acollir-ne fins a 13.000. Les cel·les, espais on suposadament havien de conviure només dues persones, van arribar a acollir fins a 15 persones.

Aquesta instal·lació convida els visitants a entrar en una cel·la plena d’obstacles amb l’objectiu que experimentin en primera persona les sensacions que produeix la sobrepoblació i perquè reflexionin sobre què significava viure en aquest edifici durant la seva màxima ocupació.


Express Yourself

[[{"fid":"15830","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Ús Barcelona. ELISAVA","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Ús Barcelona. ELISAVA","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"alt":"Ús Barcelona. ELISAVA","height":611,"width":915,"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Els murs de La Model continuen conservant signes del pas de milers de presos, que utilitzaven les parets per expressar les seves emocions, plasmar la seva vida quotidiana i com a suport artístic.

Aquesta instal·lació recull fotografies de diferents missatges trobats a les parets de La Model i convida el públic a deixar la seva marca en forma de dibuix o missatge a través del rastre brillant que produeixen la llum dels mòbils o d’una llanterna.

Sobre Ús Barcelona

Ús Barcelona és el festival d’art urbà i espai públic itinerant que se celebra a diferents espais en desús de la ciutat que han perdut la seva funció social. La cita busca rescatar el valor d’aquests espais donant-los una nova vida amb nous usos a través de l’art urbà i la participació ciutadana.

Crèdits

Estudiants

Quinnie Phan (Study Abroad)

Skylar Shannon (Study Abroad)

Marga Torrens Amer

Scott Liu (Study Abroad)

Eva Jordà Chordà

Cibeles Torres Tortolero (Study Abroad)

Miquel Castany Crivillers

Regina Vega Pesquera

Xavier Maixenchs Bobé

Evo Pavosevich (Study Abroad)

Cristina Marti Pallarès

Laia Garrido Roca

Maria Casadellà xifra

Adria Encanto Pacheco

Tutors ELISAVA

Daniele Porretta

Gastón Lisak

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies