Agenda

Alumnes d’Elisava dissenyen l’escenografia de dues obres del Festival Rossini

Data: -
Lloc: Teatre Romea


Elisava col·labora des de fa 3 temporades en el disseny i construcció de les escenografies de l’Òpera de Cambra de Barcelona. Amb aquest esperit, al Grau en Disseny – Menció Disseny d’Espai es duu a terme l’assignatura Narratives de l’Espai (impartida per Carles Berga, Joaquim Matutano i Anna Ponces) en què es treballa el disseny d’una escenografia a partir de l’estudi dramatúrgic i de posada en escena d’una òpera. 

Durant el mes de juny es podran veure al Teatre Romea dues obres del Festival Rossini que compten amb l’escenografia feta per aquestes alumnes: L’Occasione fa il ladro i La scala di seta. El curs 2019-20 es va treballar sobre l’obra L’Occasione fa il ladro i es van escollir dos projectes dissenyats per l’alumnat d’Elisava, que havien de ser el punt de partida des d’on treballar. L’escenògraf Carles Berga es va encarregar de fer confluir les idees d’aquests dos projectes amb les propostes escèniques de la directora d’escena Anna Ponces i d’aquí en va sortir el disseny de l’escenografia que s’ha dut a terme.
L’Occasione fa il ladro és una de les cinc farses venecianes de Rossini. Es tracta d’una òpera de cambra amb 6 personatges estrenada el 1812, quan Rossini tenia 20 anys. Durant el mes de maig, s’ha pogut veure a la temporada d’Òpera de Cambra de Barcelona al Teatre de Sarrià i es podrà tornar a veure al Teatre Romea els dies 10, 12 i 13 de juny. Les estudiants que hi han participat són Claudia Blanes, Yara González, Antonio Ramal, Coral Rodríguez i YueShang Zheng.

Per a la construcció s’ha comptat amb el centre BRAVA! Performing Arts de La Bisbal d’Empordà, dirigit per Jaume Grau i Nacha Delpiano, que han ofert el seu taller per construir i han fet de tutors de l’alumnat en matèria de construcció juntament amb Carles Berga, que ha liderat el projecte. 

La segona òpera que es presenta al Festival Rossini, La scala di seta, és una reposició d’una producció del 2019 per la qual inicialment Elisava també va fer el disseny d’escenografia. En aquest cas, el procés de revisió i redisseny del projecte per adequar-lo a les necessitats artístiques i d’espai del Teatre Romea l’ha fet l’escenògrafa Anna Tantull i l’alumnat de l’ESCAC s’encarregarà de construir i muntar l’escenografia. Aquesta obra es podrà veure al Teatre Romea el 17, 19 i 20 de juny. 
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies