Agenda

Alumnes d’Elisava dissenyen la il·luminació del pessebre del Museu Frederic Marès

Data: -
Hora: De dimarts a dissabte de 10 a 19 h i diumenges i festius d'11 a 20 h (25 de desembre i 1 de gener, tancat)
Lloc: Plaça Sant Iu, 5, 08002 Barcelona


Alumnes del Grau en Disseny d’Elisava, sota la direcció de Maria Güell i amb el suport dels professors Daria de Seta i Raúl Goñi, han dissenyat la instal·lació lumínica del pessebre del Museu Frederic Marès, que es pot visitar fins el dia 2 de febrer a la Plaça Sant Iu de Barcelona.

Basats en la temàtica del pessebre del Museu Marès, la Barcelona romana, els i les estudiants han volgut desenvolupar una instal·lació lumínica que segueixi la mateixa línia conceptual. Aquesta instal·lació agafa com a referent principal el temple de Vesta, constituït d’una cúpula que contenia un foc a l’interior, encès de manera permanent i mantingut per les sacerdotesses, les dones encarregades de mantenir viu el foc. Si algun dia aquest foc s’apagava, les executaven.

Així doncs, la instal·lació lumínica s’inspira en aquest marc però amb una reinterpretació contemporània, la qual tracta d’un conjunt de columnes, posades en forma de cercle i de grans dimensions amb un foc central envoltat per aquestes, on l’espectador es troba immers en l’espai.

L’objectiu d’aquesta instal·lació és jugar amb la llum i que aquesta la reflecteixi sobre objectes amb certa transparència, i d’un mateix material, la malla metàl·lica, creant així un joc de projeccions, ombres i il·luminacions úniques, tant amb la llum solar, com amb els punts de llum artificials.

Alumnes participants:
Naila Gordils, Joan Baque, Jana Pujol, Judit Altimir, Tomas González, Marti Fornes, Gonzalo Pages, Marcel Galtés.