Agenda

Alumnes del Màster en Fotografia i Disseny presenten We are in a Toxic Relationship

Data: -
Lloc: Museu Can Framis


Els estudiants del Màster en Fotografia i Disseny d'Elisava, en col·laboració amb la Fundació Vila Casas, presenten We are in a Toxic Relationship, una instal·lació fotogràfica concebuda i realitzada per al Museu Can Framis.

A l'exposició fotogràfica, els alumnes han volgut plasmar la relació tòxica que mantenim els humans amb la natura. Què fa que una relació sigui tòxica? Una relació és tòxica quan un membre és passiu i l'altre activament explotador. Una relació és tòxica quan no hi ha una escolta mútua. Una relació és tòxica quan no hi ha afecte. Una relació és tòxica quan no hi ha honestedat. Una relació és tòxica quan un membre pren i pren sense donar res a canvi.

La reflexió que hi ha darrere de We are in a Toxic Relationship és la següent: tot i que no podem viure sense la naturalesa i depenem d'ella, sent conscients de les nostres accions, li estem causant dolor, però ens sentim incòmodes per afrontar el mal que causem. "Estem ballant amb la natura, alhora que ballem amb les mateixes coses que l'estan matant. No som companys, ni tan sols aliats, som còmplices".

Així, amb aquesta exposició els estudiants d'aquest màster han volgut denunciar la crisi mundial que hem desencadenat els humans traduïda en incendis descontrolats, glaceres que es fonen, augment del nivell de la mar, refugiats climàtics, sequeres sense precedents, mala qualitat de l'aire, condicions climàtiques extremes... Per a fer-ho, s'han utilitzat materials no biodegradables i produïts en massa per il·lustrar el nostre diàleg desigual amb la natura.

Estudiants: Victòria Casalduc, Haidé Costa i Villaró, Carissa Díaz Alemany, Paula Ferrer Bech, Mónica Karina Gómez, Carolina Kadich, Vivian Lachner Gasteu, Cynthia Lühr, Dihue Miguens, Antònia Nascimento, Denisse Ariana Pérez, Andrea Rosero Suárez, Yao Rui Jiang.

Direcció: Pedro Vicente.

Tutors: Natasha Christia, Diego Ferrari, Elena Olcina, Pedro Vicente.

Equip curatorial: Paula Ferrer Bech, Carolina Kadich, Cynthia Lühr, Dihue Miguens, Antònia Nascimento, Denisse Ariana Pérez.

Disseny: Eva Ríos.